Mina mål...

Dem här betygen ska jag kämpa för och tycker jag att jag ska ligga på :)det e de röda som inte e satta :)


erik och mackan :)

hela dagen har jag spenderat åt att kolla på eric och mackan, nu resten av dagen så ska jag plugga no, till dem nationella proven "/ aja hoppas det kmr gå bra :)

idag=hemma

japp idag får jag inte gå till skolan för jag spydde, rätt så mkt igår... om man säger så... så nu sitter jag och mår lite illa med hundarna i köket... idag lär ju inte hända så mkt "/  men en possitiv sak är ju att jag kmr bli frisk någon gång så det e bara att vänta :)

den här dagen, ingen dag

slösar bort helgen... men jag skulle inte vilja göra ngt heller för har en otrolig mens verk.... ussh vad hemskt.... ja och så ska jag plugga till moppekörkortet "/ men fan va skönt det ska bli med att köra moppe :D

juste ja :)

glömde att säga att jag har fått en syssling till :) riktigt roligt :D här är mina andra sysslingar på den sidan :)


första boken på evigheter :) /boktips :)

hahaha läser en bok nu :) hahah den e faktiskt bra :) den e till alla hel svenskar, för ni andra fattar nog inte den :)


dagen :)

okej skolan började med ma-prov och det gick skit så jag fick bara vg+ -.- ne nu måste jag skärpa mig i skolan .... men helgen ska gå åt på att plugga till moppen hade jag tänkt :) ska läsa ut boken... plus att plugga lite no :) men iaf, hade typ bild och musik, vi har börjat med musik historia "/ hoppas det blir bra :) men ska ha mvg på provet iaf :) ska ha mvg i slutbetyg :) ja och efter skolan så va amanda och tim så snälla att dem väntade med mig i sporthallen :) sedan hade jag träningen för tjejerna och jag tycker det e jätte roligt att vi börjar bli rättså många nu :) vi e 10 nu men något som är skönt är att man börjar se vilka som är nya :) för dem som har varit duktiga och kommit på nästan varenda träning börjar bli bra :) vi kommer vinna smålandstenar om det kommer bli en match :) yeeh! :) men ska kolla på parlamentet ikväll om typ fem minuter :) så ses :)


mina sötnosar :) <3

lite bilder jag glömt (A)


ont i dag igen men till skolan iaf :D

jag hade ont , men kände att jag ville till skolan, så gick dit :) kände att jag inte kunde missa en till tekniklektion :) Jag ska ha MVG :) hihi :) ne men jag va inte med på idrotten idag för lch men satt med klassen under och pluggade matte :)


bild från i höstas :) vill ha bort snön -.- :)

lite uppdatering tror jag :)


I fotona: lea, cleo och olga-helga :) fotograf jag :) och som alla brukar säga "ingen redeskering" men eftersom jag väldigt, väldig sällan rediskerar så skriver jag när jag gör det :)

vill bara uppmuntra sådant här...

jag tycker sånnt här är bra, jag har inget imot homosexuella och skulle aldrig kunna tänka mig att säga ngt elakt till den personen för det. tycker synd om personerna som blivit drabbade, den här killen har räddat liv! han är värd mycket den här killen.


MUSIK :)

japp jag lyssnar på lite olika faktiskt, men alla finns inte på yt eller spotify "/ så det blir svårt men jag kan säga någon låt iaf :)





:) tidsfördriv :)

haha hittade lite olika sexuella läggningar som jag tyckte va lite roliga, störa och äckliga :)

Actrotomofili = Sexuell dragning till amputerade kroppsdelar.
Dacryfili = Sexuell attraktion av att se sin partner gråta (fan va sjukt)
Dendrofili = Ovanlig parafili som yttrar sig i sexuell attraktion till träd.
Emetofili
= Sexuell upphetsning av kräkningar (juuuh)
Klysmafili = Att bli sexuellt upphetsad av att få lavemang (ändtarmssjöljning)
Koprofili = Attraktion till avföring.
Taphefili Sexuell upphetsning kring att bli begravd levande

Zoofili =Känslomässig och sexuell dragning till djur.
och den bästa :D
Axillism Att tända på sexuell aktivitet i någons armhåla.

ja sånt här gör man när man har tråkigt "/


idag :(

dagen idag blir hemma.... har utslag av langehans -.- asså jag fattar inte vad problemet e , kan jag inte bara bli frisk? -.- jag har ju haft den typ i över 11 år nu-.- kan inte gå i huvud hela taget. Jag har lch i löjumskarna typ, så jag kan inte ha trosor heller typ, asså det e sjukt äckligt, sitter med en handduk-.- dem har säkert kul i skolan idag också-.- onsdag, den skönaste dagen i veckan (i skolan) men jag ska till jönköping den 15 mars till margarheta :) se om jag kan få en starkare salva :) gud vad jag blir trött på det här -.- men jag måste tänka possitivt och det är ju faktiskt att jag har en positiv diagnos av langerhans cell hystiocytos :).

Förklaring av langerhans cell histiocytos

i sverige så är det 9 till 10 barn som blir sjuka varje år, så en på miljonen typ brukar man räkna. Det är lite ovanlligare hos tjejer. Vissa läkare tycker att LCH (langerhans cell histiocytos) är cancer men vissa tycker  bara att det e en onormal reaktion av immunsystemet på en infektion eller annan sjukdom. den smittas absolut inte! hälften av alla som får diagnosen är under 3, men det är möjligt att man kan få den när man är över 70 också... en tredie del av alla som har lch har det i organen. En del får typ diabetes insipidus (att urinen inte blir koncentrerad typ) om jag har rätt så är det att det gör ont när man kissar, för de hade jag när jag va liten. Hjärnan kan också få stryk och man kan få neurologiska skador. Man kan få livslånga "fuktionnedsättningar", i sverige får 10% skelettkomplikationer, ca 15% fick diabetes insipidus. tillväxthormonerna kan också nedsättas hos typ 10%. man kan bli Psykiska och motoriska nedsatt också, det finns många risker men jag har inte så många av dem :) Sedan finns det lite till risker men då låter det så hemskt tycker jag om man rabblar upp allt som kan hända.

Jag får inte heller börja röka, eftersom det blir farligt med lchn. När någon insjuknar så är det 10% att den kommer dö. sjukdommen kan gå över av sig själv och lch kan vara allt mellan dödligt och ett blåmärke... man behanlar olika på vart den sitter men jag fick cellgifter. Sverige har också en av dem bästa, om inte den bästa proffesor eller läkare (jag vet inte vad han är) inom ämnet :) det är inget man föds med. Man kan säga att dem vita blodkropparna klumar ihop med varandra. Ne jag tror ni inte orka läsa mer, men om ni vill så är det här dem länkarna jag kan ge :)

Länkar:
 1. http://histiocytos.blogg.se/
2. http://www.socialstyrelsen.se/ovanligadiagnoser/langerhanscellhistiocytos
3. http://www.barncancerfonden.se/Global/Bilder-Fonden/Information/Omslag%20(ex%20b%C3%B6cker,%20vb,%20infomat%20etc)/infomaterial/LCH-broschyr_reviderad0403.pdf
4. http://www.histiocytos.se/
5. http://en.wikipedia.org/wiki/Langerhans_cell_histiocytosis
6. http://translate.google.se/translate?hl=sv&langpair=en%7Csv&u=http://emedicine.medscape.com/article/1100579-overview

där finns några :) förlåt att dem länkarna blev vita men hittar inte vart man ändrar (A)


film:


nepp ingen ridning idag "/

har lch (langerhans cells hystiocytos) utslag nu så kan inte rida idag "/ har int och hoppas att det går över tills imorn.... lämnade in engelskan idag och det var riktigt skönt :D japp ska plugga lite matte idag för har prov imorn :) MVG? :)


äntligen engelskan färdig :O

så nu har jag skrivit 13 sidor engels text så nu ska jag bara njuta av kvällen :D (H) fan va skönt :D det va dagens positiva :D

fan va att plugga e tråkigt -.-

ussh, ja nu håller jag på med engelskan och snart ska jag börja renskriva :)

Godmorgon

ne nu måste jag sätta mig och jobba med skolan det jag måste jobba med e
-svenska (skriva krönika)
-engelska (skriva färdigt och renskriva engelskan -.-)
-no (läsa typ 80 sidor :O)
-teknik (göra skisser)

Tippsa om en blogg :)

jepp jag måste bara tipsa om den här otroliga blogg, jag älskar hennes bilder och hennes stil :D kollat in den typ jätte länge och fortsätter älska den :D

http://iigottrouble.blogg.se/

melodifestivalen :)

kvällens melodifestival va faktiskt bra tycker jag och bästa var eric saade :D <3 haha ne men jag tyckte också om enemy och spring för livet :) men huvudsaken var att eric vann och e i globen, då ska jag rösta :D <3<3 blev ingen bio med amanda idag, lite tråkigt tycker jag men men... det possitiva med idag var att jag va med blerina och anna och mer positivt än så kan det fan inte bli :) eller kan det? :) puss och kram :) nu väntar mina hundar på att jag ska sluta så jag kan klappa dem :) <3

Bio idag :)

japp nu e jag hemma hos anna och blerina e här också men sedan ska jag åka in till gislaved till amanda och vi ska gå och kolla på gullivers resor :) hahaha blerina skriker rakt i mitt öra och anna spelar tvspel och hon tror vi e döva... men vi gillar henne också, speciellt igår fan va hon e klantig :D <3 vi sa att hon inte skulle gå på blank isen, vad gör hon, jo trottsar oss och rammlar.... sedan ramlade hon inne i huset och sedan förklarade vi va förspel va för henne :D hahahahahahahah hon e fan bäst<3

orkar inte lägga ut bild :) men jaja puss :)

jahapp :)

firade idas födelsedag idag och det va skoj :) gick ner till ica och handlade tårtsaker och mötte emy :) och lite bilder från det :) korten e från emys kamera :) imorn blirre 157 :)


ussh

detta året har ju inte fått en bra början, ne ussh mycket som hänt, mycket dåligt, så vill bara säga att jag tänker på dig nippan<3 tycker det e synd att det ska hända dig<3 ne ussh

Dagen: va ute med disa och gick typ 7 eller 8 km :) sedan så skulle jag ju pluggat men det gick inte så bra för sedan kollade vi på ett hus vi kanske ska köpa och sedan på ngt sätt lyckades mamma få me mig på "tantinnebandy" jag känner att jag inte riktigt hör hemma där "/ men jaja det possitiva med dagen e vell att huset känndes toppen :) hoppas vi köper men det får vi se :) men imorn ska jag in till gvd och fira ida :)


låt :)


dagen....-.-

den här dagen ska jag ägna mig åt att plugga och typ gå ut en runda :)


jag e allergisk tror jag

asså jag verkligen hatar( e allergisk mot ) två saker... skrikande barn som aldrig slutar skrika och föräldrarna försöker inte ens få tyst på barnet, men jag verkligen älskar barn så ta mig inte fel men gillar inte skrik
det andra e hundar som skäller, det e värre än bäbisar och jag förstår inte folk som tilllåter sina hundar att skälla (detta gäller inte om dem skäller på komando). Hundar som skäller borde ha halsband men stöt eller stank, ne det gillar jag verkligen inte -.- men eftersom jag ska va mer glad så måste jag komma med ngt possitivt och det är väldigt mycket men framför allt att snön e på väg bort :) och fint väder, de kvittar hur mycket hundar skäller, eller nej stryk det sista, så älskar jag vädret :) och mina vänner e ju helt underbara :) asså ni fattar inte hur mkt jag älskar dem :O :D <3<3<3


blerina, anna och amanda, ni gör mina dagar<3 :D alltid vi, tillsammans :D

mina fovouriter :)

Vet inte riktigt varför jag älskar dem, men tycker de e så söta tsm :) så måste ta kort på dem :) asså det e kärlek till dem och de får aldrig gå sönder :)

handlat i ullared :)

ja det blev lite saker när jag, mamma, markus och hans kompis va i ullared idag :) ja det va skoj iaf :)
lite av det jag hanlade va :)


och lite kläder och tuggumi, men orkade inte ta kort på det :)

RSS 2.0